Werkwijze

De stap om hulp te zoeken en naar een psycholoog te gaan is vaak groot. Het is fijn om te weten hoe dit in zijn werk gaat. Misschien heb je al een tijdje klachten of is er een specifieke reden waarom je nu hulp zoekt. Ik leg je graag uit hoe ik werk en wat je kunt verwachten. Heb je nog vragen, stel ze gerust!

Eerste contact

Aanmelden kan gemakkelijk en snel via het contactformulier. Heb je specifieke vragen of wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust. Ik ben vaak in gesprek maar wanneer je een boodschap inspreekt bel ik je zo snel mogelijk terug. Wil je liever mailen? Dat kan ook, via info@psychologiehuis.nl

Intakegesprek

Na de aanmelding bij Psychologiehuis plannen we zo snel mogelijk een eerste afspraak in voor het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uitvoerig wat je zou willen veranderen in je leven en hoe ik je hierbij kan helpen. Mocht tijdens het intakegesprek blijken dat je klacht niet tot mijn deskundigheid behoort dan verwijs ik je, in overleg, naar een collega.

Behandelplan

Na de intake bekijken we samen welk vervolgtraject het meest passend is. We maken een behandelplan waarin staat welke klachten je aan wilt pakken, welke doelen je wilt bereiken en op welke manier we hiermee aan de slag gaan. 

Behandelfase

Het uitgangspunt bij de generalistische basis GGZ is kortdurend en klachtgericht. De behandeling is gericht op het functioneren in het hier en nu, met oog voor het verleden. De behandeling wordt afgestemd op jouw hulpvraag en hetgeen het best bij je past, waarbij ik gebruik maak van verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness, MBCT en hypnose. De gesprekken duren ongeveer drie kwartier. We bespreken regelmatig de voortgang van de behandeling. Over het algemeen zijn 5 tot 12 gesprekken voldoende om de klachten weer zelf de baas te kunnen.

Afronding

Aan het einde van de behandeling hebben we een afsluitend gesprek waarin we samen bekijken wat er is veranderd en bespreken wat er nodig is om de behaalde resultaten vast te houden. Als je daarvoor toestemming geeft informeer ik je huisarts schriftelijk over het verloop en resultaat van de behandeling.

Wil je een afspraak maken?

Dat kan! Ga hiervoor naar de contactpagina of klik nu op de knop “afspraak maken”. Het kan soms lastig zijn om je problemen in tekst te vangen. Heb je daarom liever direct contact met me, dan kun je me ook telefonisch bereiken.

Wil je eerst wat meer informatie, stuur me dan geheel vrijblijvend een e-mailbericht.